TRE SYSTRARS ARV

måndag 6 april 2015

Stekt risblandning

När ni har ris över från gårdagens middag är det enkelt att göra en risblandning utav resterna. Jag använder alltid bara grötris eller japanskt ris i min matlagning men vilken rissort som helst bör bli bra även om jag alltid supportar rundkorningt ris ;).


Stek hackad lök och valfri grönsak, exempelvis hackad grön paprika eller frysta ärtor, i sesamolja. 
I med bacon, skuren i små bitar. 
Häll i det överblivna riset och blanda. 
Knäck 1-2 ägg över risblandningen och fortsätt att blanda tills ägget blivit torrt och smuligt. 
Peppra och salta. 


Middag klar på 10 minuter!!


Vet själv att det är så svårt att komma på snabba måltider till vardags och välkomnar alltid enkla och nya idèer. Mamma var en fena på att trolla ihop diverse olika ris- och grönsaksblandningar av allt som fanns i kylskåpet. En rätt som denna går ju att variera i oändlighet.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar