TRE SYSTRARS ARV

söndag 10 maj 2015

Ramen

En dag som denna, när våren tog en paus och det blev kallt och rått igen, passar det perfekt med ramen till lunch. Ramen är nudlar i buljong, som de flesta svenskar förknippar med billig studentmat. Visst det är billig mat även i Japan men där piffar man upp den med grönsaker, ägg och skinka eller liknande och helt plötsligt får man en fulländad måltid. Så god och värmande i kylan.

Förr åkte vi alltid till Japanska Torget i Stockholm för att köpa ramen men numera behöver jag bara åka till närmaste Coop Forum för att hitta japansk ramen.



 Här kommer mammas ramenrecept:

1 portion
Häll upp ½ liter vatten i en kastrull
Blanda ner pulvret (buljongen) som du hittar i påsen
Låt koka upp
Lägg i lite morotsslantar och strimlad purjolök
Koka någon minut
Lägg i nudlarna (Krossa dem inte!) 
Koka ca 2 min tills nudlarna blivit mjuka
Servera i stora skålar
Garnera med skivat kokt ägg, strimlad skinka och lite seamfrön eller sjögräs på toppen

Ät, surpla och njut!




För Er som älskar ramen som vi, så kan jag varmt rekommendera ett besök på Ramenmuseet i Shin Yokohama... om Ni skulle ha vägarna förbi menar jag :-).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar