TRE SYSTRARS ARV

onsdag 30 september 2015

Tonkatsu

En av brorsans favoriträtter är Tonkatsu... har varit ända sedan han var liten, så det blev ett ganska självklart val att bjuda på det när han fyllde år. En väldigt enkel japansk rätt som går att tillaga även utan fritös.


Recept

Fläskfilé
Mjöl
Ägg
Panco (ströbröd för fritering)
Tonkatsusås
Börja med att skiva fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor. Vänd ner dem i mjöl, därefter vispat ägg och till sist i panco. Fritera i vanlig rapsolja i fritös eller i kastrull. Mamma brukade säga att man kunde känna hur köttet dallrade när man tog upp det med pinnar, då visste man att de var klara. Ungefär tre minuter ska de ligga i. Oljan får inte koka för hårt då kan de brännas.
Serveras med ris, strimlad vitkål och tonkatsusås.
(Tonkatsusås finns nog bara i särskilda asiatiska eller japanska mataffärer. Vi köper nästan allt japanskt på "Japanska torget" på Tegnérgatan i Stockholm).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar