TRE SYSTRARS ARV

onsdag 18 mars 2015

Sorg och saknad

Och så var hon borta. Aldrig mer. Hennes sista andetag, vi höll alla andan med henne. Vi hade en tillsynes frisk mamma när hela stora familjen åkte iväg på vår drömmars resa i oktober för att fira hennes 60 årsdag. Fyra månader senare vakade vi vid hennes sjukhussäng dag som natt och tog till slut vårt sista farväl. Kvar stod vi. Ensamma, chockade och förkrossade med bara våra minnen och ofantligt mycket kärlek kvar.

Den där hemska dagen var för exakt två år sedan nu. På två år har mycket läkt men mycket kommer aldrig att läka. Vår mamma var unik, som alla mammor är. Hon gjorde avtryck på sitt alldeles egna sätt och för oss var hon redan en ikon när hon levde. Kanske att vi efter hennes död insåg att hon var så mycket mer än bara vår mamma. Hon var ju halva vår kultur och identitet. En kultur som alltid är en del av oss men som blir alltmer avlägsen när hon inte längre finns här för att påminna.

Så här står vi med vårt arv. Japan. En magisk, ren, mystisk och sprudlande kultur som vi vill dela med oss av till andra men också påminna oss själva om varje dag. Vi hoppas ni vill uppleva vår värld där Japan och Sverige blandas. Något som för oss alltid varit så fullständigt självklart.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar